Cedar Extension

This project was designed to provide a light, airy extension on the south side of a stone cottage. As the cottage was already cut into the hillside, it was decided to build the main extension from the first floor, thus avoiding excavating further into the hill. Western Red Cedar was chosen for construction for its lightness and durability. Structural stability was achieved by using ‘box-beam’ construction for both walls and roof. Low environmental impact was realised by using locally sourced and converted timber and by providing high levels of insulation using recycled cellulose wall, floor and roof infill. Windows and doors all carry toughened double glazing units. Waring & Woodfellows designed, built and obtained planning consent and building regulations approval for the project.

Woodfellows building work